Spring til indhold

Faciliteter i Bakkehuset

Bakkehuset er bygget i flere forskudte etager, faktisk i fire etager.
Det oprindelige hus stammer fra slutningen af 1700-tallet hvorefter der løbende er foretaget ændringer. I 1915 bliver huset revet ned og det nuværende Bakkehus bliver bygget. I 1980 erhverver Søllerød kommune det til et hus for pensionister. I året 1993 bygges 41 ældreboliger i parken, og Bakkehuset får sin arkitektegnede tilbygning med cafeteria og nyt indgangsparti samt kontorer.

Hovedindgangen
Hovedindgangen ligger i tilbygningen som ligger lidt lavere end hovedbygningen. Her kommer du ind i et stort rum, hvor receptionen er placeret i et lokale længst væk fra indgangsdøren. Denne placering er midlertidig, idet receptionen er ved at blive ombygget til en kombineret reception og bibliotek.

Kælderplanet
Op ad trappen til venstre befinder kælderplanet sig, hvor de veludstyrede værksteder er, og hvor der også er en lille gymnastiksal. Her kan du på egen hånd arbejde med træ, metal, stenslibning mm., hvis du vel at mærke har taget et kørekort til maskinerne. Du kan også få vejledning efteraftale.

Stueplanet
Oppe i stueplanet finder du Café Bakkehuset med den meget smukke udsigt over Vedbæk havn og Øresund. Her er også alrummet, hvor dagens aviser befinder sig. Dem er du velkommen til at læse i de usædvanlig smukke stuer, stadigvæk med den dejlige udsigt. På samme etage finder du endvidere ”herreværelset” med billard, hvor du som bruger er velkommen til at få et slag billard – efter aftale.

Øverste etage
På øverste etage finder du  systuerne og maleratelieret. Her kan du også lave aftale med vores frisør, som har en lille hyggelig salon her.

Trådløst internet
I hele huset er der trådløst internet til fri afbenyttelse.

Terasser
På både havesiden og mod vandet er der dejlige terrasser, hvor du om sommeren kan tage din mad med ud og/eller kan drikke din kaffe, mens du nyder haven og den smukke udsigt.

Receptionen
passes i hverdagene af frivillige, og er åben mandag-torsdag kl. 09.00-14.00 og fredag kl. 09.00-12.00.

 


Frisør
På 1. sal finder du en lille hyggelig frisørsalon med den smukkeste udsigt over Vedbæk Havn
Salonen drives af Gitte Bauer, der med 38 års erfaring klipper både mænd og kvinder.
Du behøver ikke at være medlem af Bakkehuset, men tidsbestilling er nødvendig på tlf. 27 73 11 16.

 


Græshytten
Gør fantastiske fund! Vi modtager og sælger pænt dametøj.
Græshytten har åbent maj til september tirsdag og onsdag
kl. 12.00-14.00. Lukket i regnvejr.

Græshytten flytter op på øverste etage i Bakkehuset fra oktober til maj, og her er der åbent den første og sidste onsdag i måneden fra kl. 11.00-13.00.